Een pandemie van de roman coronavirus heeft nu wereldwijd meer dan 556.000 mensen gedood.

Meer dan 12,3 miljoen mensen over de hele wereld zijn gediagnosticeerd met COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe ademhalingsvirus, volgens gegevens samengesteld door het Center for Systems Science and Engineering van de Johns Hopkins University. De werkelijke cijfers zijn vermoedelijk veel hoger door het testen van tekorten, veel niet-gemelde gevallen en vermoedens dat sommige regeringen de omvang van de uitbraken van hun naties verbergen.

De Verenigde Staten zijn het zwaarst getroffen land geworden, met meer dan 3,1 miljoen gediagnosticeerde gevallen en ten minste 133.542 doden.

Laatste nieuws:

 • De ICU’s van Arizona zijn voor 89% gevuld
 • Mexico wil de sluiting van de grenzen met de VS uitbreiden
 • Florida meldt meer dan 11.000 nieuwe gevallen, een 11-jarig meisje onder dodelijke slachtoffers
 • Hier is hoe het nieuws zich vandaag ontwikkelt. Alle tijden Oosters.

  13.00 uur: de ICU’s van Arizona zijn voor 89% gevuld

  In het zwaar getroffen Arizona zijn de intensive care-afdelingen op vrijdag voor 89% gevuld.

  Dit komt omdat de staat 4.221 nieuwe gevallen meldt en in totaal 116.892 gevallen bereikt.

  Het positiviteitspercentage van Arizona bedraagt ​​nu 22,2%.

  Ten minste 2082 mensen in Arizona zijn aan het virus gestorven.

  12.30 uur: Texas County sluit testcentra vanwege hitte

  Harris County, Texas, inclusief de stad Houston, zei vrijdag dat het al zijn COVID-19-testcentra heeft gesloten vanwege de extreme hitte.

  De National Weather Service waarschuwde dat de hitte-indexwaarden overdag tussen 105 en 110 graden zouden komen.

  Houston meldde donderdag 412 nieuwe gevallen van COVID-19, waarmee het totaal van de stad op 26.012 komt, zei de burgemeester.

  Texas bereikte donderdag een recordaantal dagelijkse dodelijke slachtoffers van het coronavirus, met 105 nieuwe sterfgevallen.

  Het positiviteitspercentage van de staat bedroeg donderdag 15%.

  12 uur: Mexico wil de sluiting van de grens met de VS verlengen

  De Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard zei vrijdag dat de sluiting van de Mexicaanse grens met de VS moet worden verlengd tot augustus of totdat er sprake is van een «afname» in Amerikaanse zaken.

  ‘Ons perspectief en dat van de minister van Volksgezondheid is dat het niet verstandig zou zijn om te heropenen, want wat we gaan veroorzaken, is een impact op een nieuwe uitbraak.’ Zei Ebrard op een persconferentie. ‘Dus wat we met de lokale autoriteiten zoeken, is het verlengen van de niet-essentiële reisbeperkingen.’

  11.30 uur: bestelling in South Carolina beperkt de verkoop van alcohol

  In South Carolina, waar COVID-19 aan het stijgen is, Gouverneur Henry McMaster zei dat hij een uitvoerend bevel uitvaardigt waarin de verkoop van alcohol in bars en restaurants elke avond na 23.00 uur wordt verboden.

  De bestelling begint op zaterdag en duurt tot nader order, zei hij vrijdag.

  Restaurants en bars die de bestelling overtreden, kunnen een boete krijgen of hun alcoholvergunning opschorten of intrekken, waarschuwde de gouverneur.

  Alcohol kan nog steeds worden gekocht bij wijn- en slijterijen.

  Het positiviteitspercentage van South Carolina bedroeg donderdag 20,6%. Driekwart van de ziekenhuisbedden van de staat was vanaf donderdag in gebruik.

  11 uur: Florida meldt meer dan 11.000 nieuwe gevallen, 11-jarig meisje onder dodelijke slachtoffers

  Florida meldde vrijdag 11.433 nieuwe gevallen, waardoor het totale aantal gevallen van de staat op 244.151 komt.

  Het positiviteitspercentage van Florida is gedaald tot 12,7%, een daling van 5,5% ten opzichte van donderdag.

  Onder de 4.203 dodelijke slachtoffers van de staat is een 11-jarig meisje uit Fort Lauderdale, meldde ABC Miami-partner WPLG, onder vermelding van de lokale medische onderzoeker. Het jonge meisje leed aan onderliggende aandoeningen, waaronder hersenverlamming, epilepsie en astma, zei WPLG.

  Vooral Miami-Dade County, inclusief Miami, en Broward County, waaronder Fort Lauderdale, zijn zwaar getroffen, maar beide provincies lieten vrijdag verbetering zien.

  Miami-Dade rapporteerde 2.360 nieuwe gevallen en een positiviteitspercentage van 20,2%, vergeleken met 26,2% op donderdag.

  Broward County rapporteerde 1.627 nieuwe gevallen en een positiviteitspercentage van 15%, een daling ten opzichte van 22,7% een dag eerder.

  9.40 uur: Hond in Texas heeft COVID-19 bevestigd

  Van een hond in Tarrant County, Texas, werd bevestigd dat hij SARS-CoV-2 heeft, het virus dat COVID-19 bij mensen veroorzaakt, volgens federale functionarissen en de Texas Animal Health Commission.

  De hond werd getest nadat werd bevestigd dat de eigenaren het coronavirus, het dier, hadden Gezondheid Commissie zei.

  De 2-jarige hond wordt als gezond beschouwd, zeiden ambtenaren.

  «Op basis van de huidige kennis is er geen bewijs dat huisdieren een belangrijke rol spelen bij het verspreiden van SARS-CoV-2 naar mensen,» zei de staatsdierenarts van Texas, Dr. Andy Schwartz, in een verklaring. «Het is altijd belangrijk om contact met uw huisdieren en andere dieren, net als andere mensen, als u besmet bent met COVID-19 om ze te beschermen tegen infectie. »

  8.45 uur: het moratorium op ontruimingen in Boston is verlengd tot het einde van het jaar

  Terwijl de pandemie de economie verder schaadt, verlengt Boston het moratorium op niet-essentiële uitzettingen tot het einde van het jaar, zei burgemeester Marty Walsh vrijdag.

  Dit moratorium, dat in maart is ingegaan, is van toepassing op de bewoners van de Volkshuisvesting van de Boston Housing Authority.

  ‘Dit zijn buitengewone tijden, en nu moeten we allemaal samenkomen om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare inwoners van onze stad kunnen blijven wonen en werken in de stad die ze thuis noemen’, zei de burgemeester in een verklaring.

  8:03 uur: Rechter beslist tegen Texas GOP

  Een rechter in de districtsrechtbank van Harris County heeft uitspraak gedaan tegen de Republikeinse partij in Texas, nadat deze de stad Houston en burgemeester Sylvester Turner had aangeklaagd nadat de burgemeester het GOP-verdrag van de staat in de stad had geannuleerd.

  Turner, onder verwijzing naar de golf van coronavirusgevallen in de staat en de stad, annuleerde het persoonlijke staatscongres van de Texas Republican Party, dat op 16 juli in Houston zou beginnen.

  ‘Kijk, dit zijn een aantal zeer ernstige tijden, en de veiligheid van mensen die de conventie bijwonen, de werknemers, hun familieleden, de mensen in de stad Houston, hebben hun zorgen over de volksgezondheid’, zei Turner in een verklaring. «Eerstehulpverleners en gemeentelijke werknemers zullen allemaal contact hebben of in de nabijheid van de overdekte bijeenkomst. De zorgen over de volksgezondheid wegen op tegen al het andere.»

  De Texas GOP zei dat ze de uitspraak van de «liberale» rechtbank verwachtte en dat ze in beroep zou gaan bij het Hooggerechtshof van Texas.

  «Het maakte niet uit in welke rechtbank deze zaak terechtkwam, we verwachtten een weigering van de liberale rechtbanken van Harris County», zei James Dickey, voorzitter van de Republikeinse Partij van Texas, donderdag in een verklaring. «We danken hen voor een snelle ontkenning, zodat we verder kunnen gaan met de oproep die we hadden voorbereid.»

  Turner annuleerde de conventie, die zou worden gehouden in het George R. Brown Convention Center, nadat de lokale gezondheidsautoriteit van de stad Dr. David Persse de GOP-conventie ‘een duidelijk en huidig ​​gevaar’ noemde.

  Wat u moet weten over coronavirus:

 • Hoe het begon en hoe u uzelf kunt beschermen: Coronavirus legde uit
 • Wat te doen bij symptomen: Coronavirus symptomen
 • Het volgen van de verspreiding in de VS en wereldwijd: Coronaviruskaart
 • 5:13 uur: US COVID-19 sterfgevallen beginnen weer te stijgen

  Het aantal nationale gevallen van coronavirus, ziekenhuisopnames en sterfgevallen blijven stijgen, volgens het COVID Tracking Project. Minstens 867 mensen stierven donderdag aan COVID-19 in de VS.

  Landelijk is het zevendaagse gemiddelde begonnen te stijgen na een langdurige daling, aldus het COVID Tracking Project.

  De afgelopen drie dagen waren de hoogste cijfers die de organisatie sinds begin juni heeft gemeld. Deze toename van sterfgevallen is geconcentreerd in staten met grote uitbraken. Texas, Californië en Florida meldden allemaal hun hoogste sterfdag op donderdag voor de hele pandemie.

  Dit nieuws komt wanneer de Centers for Disease Control and Prevents donderdag hun COVID-19-dodentalvoorspelling hebben bijgewerkt om te zeggen dat het op 1 augustus tussen 140.000 en 160.000 doden verwacht.

  De CDC-voorspellingen suggereren dat het aantal nieuwe sterfgevallen in de komende vier weken in Arizona, Alabama, Florida, Idaho, Montana, North Dakota, Nevada, Ohio, South Carolina, Tennessee, Texas, de Amerikaanse Maagdeneilanden en West Virginia waarschijnlijk zal zijn het aantal overschrijden dat in de afgelopen vier weken is gerapporteerd. Voor andere staten zal het aantal nieuwe sterfgevallen naar verwachting vergelijkbaar zijn met het aantal dat de afgelopen vier weken is gezien of licht afnemen.

  Voor andere staten zal het aantal nieuwe sterfgevallen naar verwachting vergelijkbaar zijn met het aantal dat de afgelopen vier weken is gezien of licht afnemen, aldus de CDC. Deze cijfers zijn identiek aan de overlijdensvoorspelling van vorige week.

  Stephanie Ebbs, Anne Flaherty, Matt Foster, Matt Fuhrman, Marilyn Heck, Josh Hoyos, Aaron Katersky, Anne Laudernt, Kirit Radia, Gina Sunseri en Scott Withers van ABC News hebben bijgedragen aan dit rapport.  Source link